Receptek
Mkos rakott tszta |
 |
50 dkg Gyermelyi gyufametlt, 5 db tojs, 25 dkg mk, 2 dl tejfl, 1 cs vanlis cukor, 1 db citrom reszelt hja, 1 kk rlt fahj, 4 dkg mz, 20 dkg cukor, 5 dkg vaj, s, 40 dkg alma, 5 dkg mazsola, zls szerint rum a tepsi kikenshez kevs vaj a szrshoz zsemlemorzsa
A tsztt ss vzben kifzzk majd hidegvzzel, jl lehtjk s lecsepegtetjk. Beztatjuk a mazsolt. Sztvlasztjuk a tojsokat. A srgjt habosra keverjk a vajjal, 15 dkg cukorral. Amikor j babos beletesszk a mzet, citromhjat, fahjat, vanlis cukrot, pici st, tejflt, mkot s a rumot. Jl elkeverjk. Rszrok a lecsepegtetett mazsolt, s belereszeljk gorombra a megtiszttott almt. Kemny habot vernk a maradk cukorral a fehrjbl. sszekeverjk az alms mkos masszt a tsztval, majd belekeverjk nagyon vatosan a habot, hogy ne trjn. Kivajazott morzszott hll tlba tesszk s elmelegtett 180 c-os stbe 40 percet stjk. Stbl kivve kicsit pihentetjk, majd szeleteljk s tlaljuk. Adhatunk mell cukros tejflt, kikevert baracklekvrt, vagy vanlis, fahjas ntetet tetszlegesen.
Mennyisg: 8-10 adag Elksztsi id: 10 perc Elksztsi id: 90 perc |
|
|
Vargables |
 |
0.8 kg tr, 1 cs rteslap 6 darabos, 25 dkg Gyermelyi crncska, des mrtshoz: 4 db tojs, 12 dkg cukor, 5 dkg vaj, 2 dl tejfl, 1 cs vanlis cukor, reszelt citromhj 1 citromrl, 2 ek mazsola, cspet s Vaj a tepsi kikenshez s a lapok kztti locsolshoz Tlalshoz porcukor, tetszleges gymlcsk, 1 eperbeftt vagy lekvr
A tsztt forr ss vzben kifzzk, majd lehtjk. A tojsok srgjt habosra keverjk a cukor felvel, vajjal, s beletesszk a vanlis cukrot, ttrt trt, cspet st, beztatott mazsolt, reszelt citromhjat, s tejflt. Jl sszekeverjk. A tsztt hozzadjuk a mrtshoz, elkeverjk, s vatosan belekeverjk a cukor msik felvel kemny habb vert tojsfehrjt is laztsknt. Kikenjk olvasztott vajjal egy kisebb tepsit s kibleljk rteslappal gy, hogy a szlei kilgjanak. Meglocsoljuk olvasztott vajjal s beletesszk a tsztamasszt. Betakarjuk a lelg rsszel, ha szksges s maradt mg rteslap rfektetjk, meglocsolgatjuk vajjal. Elmelegtett 160 c-os stben 40-50 percet stjk. Melegen felszeletelve porcukorral megszrva tlaljuk. Adhatunk mell tetszleges gymlcsket, citromfvet, eperbefttet vagy kikevert lekvrt, esetleg ms ntetet is.
Mennyisg: 10 adag Elksztsi id: 10 perc Elksztsi id: 70 perc |
|
|
Gulysleves benne ftt tarhonyval |
 |
40 dkg marha lbszr, vagy comb, 0.5 dl olaj, 1 fej hagyma, 1 db srgarpa, 1db gykr, 5 dkg zeller, 40 dkg burgonya, 2 gerezd fokhagyma, 1ek fszerpaprika, 1 csipet rlt kmny, s, erspaprika, 5-8 dkg Gyermelyi 8 tojsos tarhonya zlstl fggen
A megmosott hst kis kockkra vgjuk. Olajon vegesre pirtjuk a finomra vgott hagymt, rszrjuk a kmnyt, s beletesszk a hst. Ameddig a hs el nem veszti nyers sznt, kevergetjk, pirtjuk. Kevs vizet ntnk al, szzuk s letakarva 40-50 percig proljuk, hstl fggen amg a hs hromnegyedig megpuhul, amikor szksges kzben ptoljuk a vizet A megtiszttott zldsgeket aprra sszevgjuk rtesszk a hsra, s beletesszk a megtiszttott zzott fokhagymt is. Ha kell kevs vizet ntnk hozz s ismt letakarva 15 –20 percet proljuk. Amikor a zldsg majdnem puha s elprolgott a vz megszrjuk fszerpaprikval, elkeverjk. Felntjk 1.5-2 l vzzel beletesszk a tiszttott apr kockra vgott burgonyt, ers paprikt. Amikor forr, beleszrjuk a tarhonyt, ha kell zestjk, mg 20 percig fzzk, majd tlaljuk.
Mennyisg: 4-5 adag Elksztsi id: 10 perc Elksztsi id: 80 perc |
|
|
Trkonyos sertsraguleves eperlevllel |
 |
40 dkg comb, 1 kicsi fej hagyma, 1 db srgarpa, 1 db gykr, 10 dkg zeller, vagy szrzeller, 0.5 dl olaj, 1 ek liszt 2 tk szrtott trkony, s, rlt fehrbors, 5 dkg j vagy prhagyma, 5-8 dkg Gyermelyi eperlevl
A hst kis kockra vgjuk kb. 0,5x0,5 mm-es re. Finomra vgjuk a hagymt s az olajon megfonnyasztjuk, majd rtesszk a hst. Kicsit pirtjuk, majd 1 dl vz hozzadsval proljuk. Szzuk, s amikor flig puha gy 20 perc utn beletesszk az apr kockra vgott tiszttott srgarpt, gykeret, zellert. Ha szrzellert hasznlunk akkor azt ksbb tegyk bele. Ptoljuk a vizet s mg 15 percig proljuk. Rszrjuk a lisztet jl elkeverjk s felntjk 1.5-2 l vzzel. Amikor felforrt beletesszk a fl karikra vgott j vagy pr hagymt. Szzuk, borsozzuk s beletesszk a trkonyt is. Beleszrjuk a tsztt, s kszre fzzk. A tsztt kln is kilehet fzni ss vzben, s tlalskor beletenni a levesbe.
Mennyisg: 4-5 adag Elksztsi id: 10 perc Elksztsi id: 50 perc |
|
|
Cslks bableves gyufametlttel |
 |
20 dkg fejtettbab, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 db gykr, 1 db srgarpa, 0.5 dl olaj, 40 dkg fstlt cslk, 4 db babrlevl, 1 kk kmnymag, 3 ek olaj, 1 tk fszerpaprika, 1 ek liszt, s, 1 dl tejfl, 5-8 dkg tszta, zls szerint ers paprika
A babot beztatjuk elz este. A cslkt megmossuk s feltesszk fni a babrlevllel. Amikor mr flig puha a cslk, de az sem baj ha puhbb, beletesszk a lemosott babot. Kevs olajon vegesre pirtjuk a finomra vgott hagymt, majd rdobjuk a kmnymagot s belentjk a fv babhoz. Amikor a bab kezd puhulni beletesszk a tiszttott vkonyabb hasbokra vgott zldsgeket. Ha megpuhult a cslk kivesszk, kicsit vrunk, hogy hljn, s sszevgjuk kisebb kockkra, majd flretesszk. A babon ptoljuk az elfv vizet ha netn kell szzuk, ers paprikt tehetnk bele. Amikor megpuhult a bab, a maradk 3 ek olajat felmelegtjk rtesszk a lisztet ( folysnak kell, hogy legyen az llaga )amit zsemlesznre pirtunk, majd belekeverjk a zzott fokhagymt, pirospaprikt, s belentjk a levesbe. Vigyzni kell, mert ersen forrni fog. Elkeverjk a levesben s 5 percig kmletesen forraljuk. Beleszrjuk a tsztt, s kszre fzzk. Amikor elkszlt a leves visszatesszk bele a flretett sszevgott cslkhst. Tlalskor tetejre tejflt tesznk. A Gyermelyi gyufametltet kln is kilehet fzni ss vzben s tlalskor beletenni.
Mennyisg: 4-5 adag Elksztsi id: 10 perc Elksztsi id: 120 perc |
|
|
jhzi tykhsleves |
|
 |
1 db tyk, 80 dkg vegyes zldsg ( srgarpa, gykr, zeller) 5 dkg hagyma, 5 dkg gomba, 10 dkg zldbors, 10 szem egsz bors, s 1 ek finomra vgott petrezselyem, 10 dkg Gyermelyi crncska
A megtiszttott s jl megmosott tykot feltesszk fni hideg vzben. Amikor felforrt habjt leszedjk s szzuk. Kmletesen fzzk. Ameddig hab van a tetejn azt eltvoltjuk gy 30-40 percig. A megtiszttott, s megmosott zldsgeket 2-3 rszbe vgjuk s beletesszk a levesbe, a megtiszttott hagymval egytt. Beleszrjuk a szemes borsot, s nagyon kmletesen fzzk mg legalbb 2 rt. Nha ptoljuk az elfv vizet. Amikor elkszlt a leves megkstoljuk, ha kell szzuk, majd tzrl levve pihentetjk 5-10 percet. Finom szrn vatosan leszrjk. Kivesznk belle egy keveset kisebb lbasba s megfzzk benne a zldborst s a szeletekre vgott tiszttott gombt. A visszamaradt zldsgeket levesestlba sszevgjuk, beletesszk a csontrl leszedett hst s ftt gombt, borst is. Rtesszk a ss vzben kiftt s lemosott tsztt. Megszrjuk a petrezselyemzlddel, s a forr levest rmerjk.
Mennyisg: 6 adag Elksztsi id: 20 perc Elksztsi id: 3 ra |
|
|
Gombstokny psztortarhonyval |
|
50 dkg sertscomb, vagy lapocka, 10 dkg ftt fstlt tarja, 1 fej hagyma, 0.5 dl olaj, 20 dkg gomba, 1 db tv paprika, hegyes erspaprika zls szerint, 1 db kisebb pritamin paprika, 2 dl tejfl, rlt feketebors, s
Kret: 25 dkg Gyermelyi 8 tojsos tarhonya,5 dkg szalonna, ½ kisebb hagyma, 1 szem burgonya, ½ tv paprika, 1 gerezd fokhagyma, 1 tk fszerpaprika, s
A megmosott leszrtott hst 4 cm hossz ceruza vastagsgura vgjuk. Finomra vgott hagymt olajon megfuttatjuk, majd rtesszk a hst s ameddig levet nem enged kevergetjk. zestjk sval s beletesszk a borsot. Amikor levt elftte ptoljuk vzzel s fed alatt proljuk amikor, szksges ismtelten adunk hozz pici vizet. Amikor mr majdnem puha, beletesszk a szintn cskokra vgott ftt fstlt hst. Pici vizet ntnk hozz s mg proljuk 10percet. Most mr nagyon kevs kell a hsnak, beletesszk a tiszttott cikkekre vgott csiperkt, (de lehet erdei gomba is) a cskokra vgott paprikkat s az zls szerinti erset is. Kmletesen sszekeverjk s mg 5-10 percet egybefzzk, majd belekeverjk a tejflt, sszerottyantjuk, s tlaljuk. Kretnek psztortarhonyt adunk. Ksztse: Aprra sszevgjuk a szalonnt, lbasba tesszk s kiolvasztjuk. Amikor kellen kiolvadt rtesszk a tarhonyt szzuk s aranysrgra pirtjuk. Rtesszk a tiszttott finomra vgott hagymt, picit pirtjuk azzal is. Levesszk a tzrl, beleszrjuk a fszerpaprikt, tiszttott zzott fokhagymt, gyorsan elkeverjk s 2.5-3 szoros forr vzzel felengedjk. Visszatesszk a tzhelyre, takarkon. Beletessz a tiszttott apr kockra vgott burgonyt, paprikt, elkeverjk s lefedjk. 3-4 percig mg kmletesen forraljuk, majd lezrjuk a tzhelyet, s lefedve hagyjuk 20-25 percet. Amikor eltelt az id tkeverjk, s tlaljuk.
Mennyisg: 4-5 adag Elksztsi id: 10 perc Elksztsi id: 70 perc |
|
|
Kposztstsztval tlttt dagad |
 |
1 db kisebb dagad, 2 fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 dl olaj, 2 cspet kmnymag, 2 szem paradicsom, 40 dkg kposzta, 3 dkg cukor, s, rlt feketebors, 50 dkg kockatszta, 1 db tojs
Kretnek lehet mg adni tetszleges prolt zldsget
A kposztt lereszeljk, szzuk s llni hagyjuk 20-30 percet. Megfzzk addig a tsztt ss vzben, s ha ksz alaposan lemossuk hideg vzzel, flretesszk. Az olaj feln karamellizljuk a cukrot, majd rtesszk a kinyomott kposztt. Elkeverjk, pici vizet ntnk al, szzuk, borsozzuk, letakarjuk s 20 percet proljuk. Ha elkszlt sszekeverjk a tsztval, fszerezzk mg, s belekeverjk a tojst is. Felszrjuk a dagadt, de vigyzva nehogy kiszrjuk. A hsba tltjk bele a kposztstsztt, a nylst sszetzzk. Tepsibe szeleteljk a tiszttott hagymt, fokhagymt, paradicsomot. Szzuk, borsozzuk a hst rszrjuk a kmnymagot s beletesszk a tepsibe. Meglocsoljuk olajjal. ntnk al 2 dl vizet. Elmelegtett 160 c-os stben szp barnra stjk, kzben gyakran locsolgatjuk, ha kell ptoljuk a vizet. Amikor megslt kivesszk a hst a tepsibl kicsit pihentetjk. Addig tpasszrozzuk a tepsiben maradt hagymkat paradicsomot lvel egytt. Szeleteljk a hst, meglocsoljuk a szafttal s igny szerint tehetnk mell prolt zldsgeket is.
Mennyisg: 6 adag Elksztsi id: 10 perc Elksztsi id: 100-120 perc |
|
|
Sonks tejfls nagykocka |
 |
50 dkg ftt fstlt comb, vagy tarja, 1 fej hagyma, 3 db tojs, 4 dl tejfl, 5 dkg vaj, 1 ek gorombra vgott petrezselyem, s, rlt feketebors,1 ek zsemlemorzsa, 1 cs nagykocka tszta mrtshoz: 2 dkg vaj, 3 dl tejszn, 2 gerezd fokhagyma, 1 ek gorombra vgott petrezselyem, s, rlt fehrbors, 2 db tojs srgja
A tsztt ss forr vzben megfzzk, majd alaposan lemossuk. Ledarljuk a sonkt, a vaj feln megfuttatjuk a megtiszttott finomra vgott hagymt. Sztvlasztjuk a tojsokat, a srgjt kikeverjk 3 dl tejfllel, sval, borssal, petrezselyemmel, s a pirtott hagymval. Belekeverjk a darlt sonkt s a tsztt. Felverjk habnak a tojsfehrjt s vatosan hozzkeverjk a sonks tszthoz. Tetszleges formt kikennk a maradk vajjal, kiszrjuk a morzsval s beletesszk a tojsos tsztt. Elmelegtett 180 c-os stbe 30-40 percet stjk. Stbl kivve szeleteljk, tnyrra tesszk, meglocsoljuk a maradk tejfllel. Knlhatunk mell fokhagyms mrtst is. Ksztse: Felolvasztjuk a vajat, beletesszk a tiszttott zzott fokhagymt kicsit sszehevtjk, majd tzrl levve beleszrjuk a petrezselymet. A tojsok srgjt fm kevertlba tesszk s rntjk a tejsznt. Lbasba kevs vizet forralunk, amikor forr takarkra vesszk, majd rtesszk a kevertlat a lbosra. Habvervel folyamatosan kevergetjk a srgjs tejsznt, mg mrts srsg nem lesz. Levesszk a vzgzrl a tlat, szzuk, borsozzuk a mrtst s lassan belekeverjk az fokhagyms, petrezselymes olvasztott vajat. Ezt a mrtst tehetjk tejfl helyett a tszta mell.
Mennyisg: 5-6 adag Elksztsi id: 10 perc Elksztsi id: 70 perc |
|
|
Szalonns trs fodros nagykocka |
 |
15 dkg szalonna, 40-50 dkg tr, 4 dl tejfl, 1 cs fodros nagykocka, s
A tsztt ss forr vzben megfzzk, majd kicsit lemossuk, szrjk. Apr kockra vgjuk a szalonnt s kiolvasztjuk, majd a tepertrl leszrjk a zsrt. A tsztt sszekeverjk a leszrt zsrral, sval, sszemorzsolt trval, s a tejfl felvel. Adagonknt, vagy egyben hll tlba tesszk s elmelegtett 200 c-os stbe tesszk 5-10 percre. Stbl kivve megszrjuk a tepertvel, meglocsoljuk a maradk tejfllel s tlaljuk.
Elksztsi id: 10 perc Elksztsi id: 40 perc Mennyisg: 4-5 adag |
|
|
Papriks csirkecombok szarvacskval |
|
6 db csirkecomb, 1 kisebb fej hagyma, 1 csapott ek fszerpaprika, 1 ek liszt, 0.5 dl olaj, 1 db paradicsom, 1 db paprika, 3 dl tejfl, s, ers paprika zls szerint, 1 cs szarvacska
Megtiszttjuk, s megmossuk a combokat. Olajon megfuttatjuk a tiszttott s finomra vgott hagymt, majd megszrjuk a fszerpaprikval, elkeverjk s 3 dl vizet ntnk r. Amikor forr takarkra vesszk, beletesszk a szeletelt megmosott paradicsomot, paprikt, s szzuk. A csirkecombokat most tesszk bele, letakarjuk s 40-50 percig a hstl fggen proljuk. Ha szksges ptoljuk a vizet. Amikor kellen megpuhult a hs kivesszk. Elkevernk 2 dl tejflt, a liszttel s kevs vzzel, majd a visszamaradt szaftot behabarjuk vele. Kmletesen sszeforraljuk, majd finom szrn tszrjk. A tsztt ss vzben kifzzk s leszrjk, ha azonnal tlaljuk nem kell lemosni. Tnyrra tesszk a tsztt mell a hst amit bevonunk mrtssal s a tetejre tesznk a megmaradt tejflbl.
Mennyisg: 6 adag Elksztsi id: 10 perc Elksztsi id: 60 perc |
|
|
Marhaprklt tarhonyval |
 |
50dkg marhalbszr, vagy comb, 1fej hagyma, 0,5dl olaj, 1ek fszerpaprika, s,1 db paradicsom, 1db paprika, 2 gerezd fokhagyma, 1 cspet rlt kmny, erspaprika zls szerint Kretnek: 1 cs. Gyermelyi 8 tojsos tarhonya, 0.5 dl olaj, ½ kisebb hagyma, s, 1 tk fszerpaprika, zls szerint ers paprika
A finomra vgott hagymt olajon megpirtjuk, majd beletesszk a kockra vgott hst. Kevergetjk, prkljk, mg nyers sznt el nem veszti. Szzuk, megszrjuk a kmnymaggal, ha nem engedett levet, akkor tesznk al kevs vizet, s letakarva proljuk. Nha megkevergetjk s ptoljuk a vizet, amikor mr teljesen elprolgott alla. Amikor a hs mr majdnem puha beletesszk a tiszttott zzott fokhagymt, megszrjuk a fszerpaprikval, elkeverjk s ismt kevs vizet, ntnk al. zls szerint most tehetnk bele cspset is. Letakars nlkl kszre proljuk, gyeljnk hogy kell mennyisg legyen a szaftja. Ha nagyon kevs lenne, akkor szraz, mg ha sok akkor hg leves lesz. Amikor ksz beletesszk a kockra vgott paprikkat, paradicsomot, s mg 3-4 percig sszerottyantjuk. Kretnek tarhonyt tlalhatunk. Ksztse: lbasba tesszk az olajat s felhevtjk, amikor kellen meleg belentjk a tarhonyt, szzuk s aranysrgra pirtjuk. Rtesszk a tiszttott finomra vgott hagymt, picit pirtjuk azzal is. Levesszk a tzrl, beleszrjuk a fszerpaprikt, gyorsan elkeverjk s 2.5-3 szoros forr vzzel felengedjk. Visszatesszk a tzhelyre takarkon, lefedjk. 3-4 percig mg kmletesen forraljuk, majd lezrjuk a tzhelyet, s lefedve hagyjuk 20-25 percet. Amikor eltelt az id tkeverjk, s tlaljuk.
Mennyisg: 4 adag Elksztsi id: 10 perc Elksztsi id: 90 perc |
|
|
Krumplistszta |
 |
50 dkg burgonya, 0,5 dl olaj 1 kisebb fej hagyma, 1 ek fszerpaprika, s, rlt feketebors, 1 cs nagykocka tszta
Megtiszttjuk a burgonyt, hagymt. Finomra vgjuk a hagymt, a burgonyt hosszba negyedeljk, s azokat vgjuk vkony lapokra. Olajon megfuttatjuk a hagymt, levesszk a tzrl, beleszrjuk a fszerpaprikt, gyorsan elkeverjk s 1-2 dl vzzel felengedjk. Tzre visszatve beleszrjuk a szeletkkre vgott burgonyt. Szzuk, borsozzuk s gyakori kevergets mellett letakarva proljuk. He kell ptoljuk a vizet. Amikor a burgonynak egy rsze mr sztesett mert olyan puha levesszk. sszekeverjk a ss vzben kiftt picit lebltett tsztval, szzuk, borsozzuk s sszemelegtjk. Ha szereti valaki akkor teflon serpenyben le is lehet kicsit pirtani akkor zletesebb. Amikor elkszlt tlaljuk.
Mennyisg: 4 adag Elksztsi id: 10 perc Elksztsi id: 40 perc |
|
|
Harcsapapriks fodros fokhagyms nagykockval |
 |
10 dkg szalonna, 1 fej hagyma, 60 dkg filzett harcsa, 1tk fszerpaprika, 2 db paradicsom, 2 db sznes lecspaprika, 1 ek liszt, 3 dl tejfl, erspaprika zls szerint, s, 2 ek olaj Kret: 30 dkg fodros nagykocka, 2 ek olaj, 2 ek gorombra vgott petrezselyem, 3 gerezd fokhagyma, s erspaprika krm zls szerint
Aprra sszevgjuk a szalonnt, kiolvasztjuk, majd megfuttatjuk rajta a tiszttott s finomra vgott hagymt, megszrjuk a fszerpaprikval, elkeverjk s 3 dl vizet ntnk r. Amikor forr takarkra vesszk, beletesszk a szeletelt megmosott paradicsomot, ers paprikt, szzuk s fzzk 15- 20 percet. Elkevernk 2 dl tejflt, a liszttel s kevs vzzel, majd a szaftot behabarjuk vele. Kmletesen sszeforraljuk, finom szrn tszrjk. Nagyobb serpenyben olajon megfuttatjuk a vkony cskokra vgott paprikkat. Rtesszk a megmosott leszrtott nagyobb darabokra vgott halszeleteket, szzuk s sszepirtjuk. Nagyon kell vigyzni nehogy eltrjenek a halak. Amikor mr a halhs mindkt oldala fehres rntjk a leszrt flretett mrtst. sszeproljuk 4-5 percig, ha kell zestjk s tlaljuk. Tlalsnl a tetejt meglocsoljuk a maradk tejfllel. Kretnek fokhagyms tsztt adhatunk. A tsztt ss vzben kifzzk s leszrjk, kicsit lemossuk. Olajat felmelegtjk s rdobjuk a tiszttott zzott fokhagymt, petrezselymet, ers paprikt. Gyorsan elkeverjk, majd sszeforgatjuk a tsztval. Ha kell mg szzuk s tlaljuk a harcsa mell.
Mennyisg: 4 adag Elksztsi id: 10 perc Elksztsi id: 60 perc |
|
|
Bajai halszl |
|
 |
1 db ponty ( 1-1.5 kg), 2 fej hagyma, 1 db zldpaprika, 2 db paradicsom, erspaprika zls szerint, 1-2 ek fszerpaprika, s, 15 dkg Gyermelyi gyufametlt
A halat megtiszttjuk, belezzk, eltvoltjuk a keserfogat, s a kopolty belst. zls szerint filzzk, vagy patkra vgjuk. A hal szeletkket szzuk s flretesszk. A visszamaradt halfejet, halaprt feltesszk fni hideg vzben, a tiszttott szeletelt hagymval, paprikval, paradicsommal, s sval. Tehetnk bele ers paprikt is. Amikor habjt elftte, megszrjuk a tetejt fszerpaprikval s kmletesen fzzk 1-1 ½ rt. Ha ksz leszrjk kicsit passzrozhatjuk is, majd visszatesszk a tzhelyre. Amikor forr beletesszk a flretett halszeleteket, s halbelst 5-8 percig fzzk lassan mg meg nem fnek a halak. A tsztt kifzzk ss forr vzben leszrjk blteni nem kell s tlba tesszk. a forr levest rmerjk a tsztra, s zls szerint szrhatunk mg r karikzott ers paprikt.
Mennyisg: 5-8 adag Elksztsi id: 20 perc Elksztsi id: 100 perc | |